.

Deruleaza pentru a mari - micsora

Viziunea mortii in lumina Sfintilor Parinti ai Bisericii

26,00 RON
cu TVA
Moneda de plata: RON

Printr-un exercițiu de o mare limpezime, părintele Theodore Papanicolaou propune o reflecție foarte actuală, cu privire la statutul morții în societățile noastre contemporane.

Cantitate

Într-adevăr, materialismului extrem, care consideră moartea ca fiind punctul final al vieții, i se opun credința creștină și exprimarea sau experiența sa, în Biserica Ortodoxă, prin mijlocirea unei tradiții scripturistice, liturgice, ascetice și duhovnicești, adiind ca un vânt aducător de nădejde.

Printr-un exercițiu de o mare limpezime, părinteleTheodore Papanicolaou propune o reflecție foarte actuală, cu privire la statutul morții în societățile noastre contemporane. Într-adevăr, într-un timp în care imaginea devine suportul de comunicare prin excelență, vederea morții este cel mai adesea legată de o reprezentare artistică, expresie a violenței unei lumi lipsite de repere. Cu toate acestea, în moartea lui Hristos, moartea își modelează un chip, al Celui Înviat, ceea ce-i face apropierea mai suportabilă. Ea este imaginea unui nou început. Desigur, durerile și suferințele legate de moarte sunt reale. Lipsa celor apropiați nouă provoacă o tristețe pe care e bine să o recunoaștem și să o respectăm.

Mitropolitul Emanuel, al Franței

Fisa tehnica

Autor
Pr. Theodore Papanicolau
Numar de pagini
300
Anul aparitiei
2016
Editura
Doxologia
ISBN
978-606-666-556-8

Produse din aceeasi categorie