.

Deruleaza pentru a mari - micsora

Cele sapte principii ale unei casnicii fericite

56,00 RON
cu TVA
Moneda de plata: RON

Cum ar putea cercetarea stiintifica a ceva atat de intangibil si personal precum iubirea sa ofere cuplurilor sfaturi practice, in lumea reala? Volumul "Cele sapte principii ale unei casnicii fericite", coordonat de John M. Gottman, isi propune tocmai acest lucru.

Cantitate

Cartea "Cele sapte principii ale unei casnicii fericite" este rezultatul cercetarii si al activitatii terapeutice specializate de peste 40 de ani, prin care a fost confirmata universalitatea celor Sapte principii. John si Julie Gottman au verificat rezultatele acestor cercetari in cadrul Institutului Gottman. Aceasta organizatie ofera cuplurilor asistenta directa, prin intermediul cursurilor si al terapiei, si instruieste specialisti care sa poata oferi la randul lor consiliere bazata pe cercetarile intreprinse. Datorita acestui institut, in intreaga lume sunt predate cursuri avand la baza cele Sapte principii.

In aceasta editie a cartii se aduc clarificari si importante completari si revizuiri, fata de prima editie publicata acum 15 ani, referitoare la presiunile si la tensiunile cu care se confrunta cuplurile moderne. De asemenea, a fost actualizat caracterul interactiv al celor Sapte principii. Astfel, pentru fiecare principiu este pus la dispozitia cititorului cate un chestionar (cu fidelitate si validitate ridicate), cu ajutorul caruia fiecare poate evalua principiul respectiv in cadrul relatiei sale, alaturi de exercitii noi sau revizuite de consolidare a acestuia. Aceste exercitii au fost in mod repetat analizate si validate de catre numerosi participanti in cadrul atelierelor de lucru ale Institutului Gottman, procedura similara cu cea aplicata in cazul exercitiilor destinate terapiei de cuplu de catre specialistii instruiti in cadrul institutului.

John M. Gottman este un cercetator de renume in domeniul relatiilor de cuplu si al familiei, profesor emerit de psihologie la Universitatea din Washington, co-fondator al Institutului Gottman, cercetator al Institutului National de Sanatate Mintala (NIMH - National Institute of Mental Health) si autor a peste 40 de carti. Este considerat de Psychotherapy Networker unul dintre primii zece cei mai influenti psihoterapeuti ai ultimului sfert de secol.

Nan Silver este scriitoare si editoare in New Jersey, fost editor-sef al revistei Health si coautoare, impreuna cu John M. Gottman, a cartilor What Makes Love Last? si Why Marriages Succeed or Fail.

Fisa tehnica

Autor
John M. Gottman si Nan Silver
Numar de pagini
365
Anul aparitiei
2021
Editura
ASCR
ISBN
978-606-8244-94-5

S-ar putea sa-ti placa

Produse din aceeasi categorie