-
Dumnezeu este aventura mea
Cartea Dumnezeu este aventura mea (God is my adventure) de Rom Landau, a apărut în limba engleză în anul 1935, devenind imediat best-seller datorită faptului că ea conținea descrieri inedite ale întâlnirilor cu câțiva dintre cei mai controversați oameni ai epocii: Contele Hermann Keyserling, Krishnamurti, Rudolf Steiner, P. D. Ouspensky, Gurdjieff, Frank Buchman și alții, de mare interes nu doar atunci, ci și astăzi.
-
Imperiul nonsensului
Jaques Ellul pare să ne așeze o oglindă în fața ochilor în care ni se relevă o imagine exactă a artei moderne și implicit a societății moderne. Sensul pare a fi pierdut, se promovează forme fără fond, arta și creația artistică a oamenilor este de-a dreptul invadată de tehnică și metodele ei eficiente, impersonale, lipsite de conținut și estetică.
-
Trădarea occidentului
Trădarea Occidentului izvorăşte din aceeaşi viziune critică de o extremă luciditate (admiratorii l-au şi numit de altfel „omul care a prevăzut tot”) asupra societăţii. Polemizând cu denigratorii înverşunaţi ai Occidentului şi ai valorilor acestuia (a fi „antioccidental” n-a încetat să fie o modă nici astăzi), cu apologeţii iraţionalismului şi ai „primitivismului”, Ellul nu contestă însă criza profundă prin care trece Occidentul actual.
-
Metamorfoza burghezului
Dupa disparitia burgheziei ca clasa, societatea burgheza iese triumfatoare pretutindeni, astazi in URSS, iar maine in China sau in Algeria. Burghezul este un om puternic, rational si grotesc. El ne-a lasat mostenire o lume a puterii, a ratiunii si a grotescului. In care, paradoxal, „ideologia fericirii” este urmata de,,ideologia neantului”. – Jacques Ellul
-
Omul și banul
Cartea Omul și Banul, în analiza pe care o face raportării omului la ban – acest idol modern -, are ca punct de pornire cuvintele Bibliei, care abundă în exemple și referiri la problema bogăției.
-
Subminarea creștinismului
O carte care raspunde la multe din intrebarile pe care ni le punem cu totii in legatura cu starea crestinismului zilelor noastre…