-
Din țara măgarilor
„Patriotismul măgarilor e floarea cea mai mândră ce a răsărit din năzuința obștească a neamului de a-și ascunde măgăriile, a le spoi bine pe dinafară și a ieși în lume sub piele omenească…”
-
Lecția secolului trecut
„Cu toții suntem supuși greșelii, deci și poporul ca atare și orice grup de oameni. Iar dacă eu sunt favorabil posibilității ca un popor să-și destituie guvernul, e doar din cauză că nu cunosc nicio altă cale de a evita tirania.“ Karl R. Popper
-
Morala secretă a economistului
„Cel mai rău lucru pe care l-au făcut comuniștii a fost să-i numească pe social-democrați «social-fasciști»: a fost de departe cea mai gravă ofensă.“ Albert Hirschman
-
Miracolul bizanțului
O revelație și o operă genială de refacere a prestigiului de imperiu creator și surprinzător al Bizanțului. Ambiție și fascinație, realitate vibrantă, cosmopolită și dinamică, o reașezare a istoriei și a gloriei unei epoci imperiale.
-
Ravenna, capitala imperiului
O poveste nu a declinului, ci a renașterii, pentru că Ravenna e locul în care s-a format, vibrant și uluitor, ceea ce a reușit să devină creștinismul european. O carte ce dă răspunsuri la întrebări istorice fundamentale: cum a decăzut și s-a transformat Imperiul Roman din vestul Europei?
-
Gaudi
Fără îndoială, cel mai cunoscut arhitect al tuturor timpurilor, un Leonardo al secolului XX – sau apoteoza artistului ca inventator. Gaudí.
-
Bizanț
Dacă există cu adevărat o moștenire a Bizantului, este lecția despre puterea unei societăți de a folosi fiecare invazie pentru avantajul său, punând populațiile năvălitoare să se lupte între ele sau acceptându-le între granițele sale, integrându-le în propriul sistem religios și cultural.
-
Speranță fără optimism
Dar ce e speranța? O emoție? O formă de forță interioară? Și ce o deosebește de dorință? Oare speranța poate schimba viitorul?
-
Introducere în istoria bizanțului
O operă de restaurare științifică, un demers alert și lucid de recuperare și reconstrucție istorică pentru restabilirea unui echilibru atât de necesar în istoria Imperiului Bizantin.
-
Biserica ortodoxă de răsărit
„O relatare atrăgătoare, sofisticată și accesibilă despre Biserica Ortodoxă. O istorie despre felul în care se înțelege pe sine, despre teologie și tainele ei sfinte, începând de la Noul Testament și îndelungul ei pelerinaj în Răsărit și, mai recent, în Apus.“ JOHN BEHR
-
Istoria pierdută a creștinismului
Istoria pierduta a crestinismului de Philip Jenkins ofera o perspectiva revolutionara asupra istoriei Bisericii crestine. “Mileniul de Aur al Bisericii din Orientul Mijlociu, Africa si Asia” exploreaza formarea si disparitia celor mai influente Biserici crestine timpurii din China, India si din Orientul Mijlociu, care au avut cele mai apropiate legaturi istorice cu Iisus Hristos si au reprezentat expresia dominanta a crestinismului de-a lungul intregului prim mileniu.