.

Deruleaza pentru a mari - micsora

Personajul si persoana

35,00 RON
cu TVA
Moneda de plata: RON

Paul Tournier a fost pionierul psihoterapiei centrate pe persoana. Psihoterapia trebuie sa aiba o dimensiune spirituala, care tine de unicitatea si individualitatea fiecarei persoane. Psihoterapia in sine nu este suficient de personala. - Viktor Frankl

Cantitate

Nu cunoastem persoana decat prin personajele pe care ea le imbraca. Locurile comune, automatismele reprezinta viata golita de vitalitate si spontaneitate a persoanei, adica moartea ei, din care rasare insa o noua viata cu fiecare pas facut in cunoasterea de sine. Doar pe terenul batatorit al automatismelor personajului, afirma Tournier, irupe cand si cand, in toata splendoarea ei uneori devastatoare, persoana. Personajele, atunci cand nu sunt falsuri, departe de a eclipsa si deforma, se constituie in chipuri ale esentei nevazute, formand expresia exterioara a persoanei.

Onestitatea si interactiunea, contactul zilnic si banal cu oamenii, iar in viata spirituala cu Dumnezeu, prin rutina disciplinelor spirituale - toate tinand de personaj- formeaza cadrul necesar pentru aparitia unui dialog adanc, spontan, nemijlocit si intermitent in care se reveleaza persoana.

Fisa tehnica

Autor
Paul Tournier
Numar de pagini
278
Anul aparitiei
2021
Editura
Decenu.eu
ISBN
978-606-94996-2-7

Descarcati aici

S-ar putea sa-ti placa

Produse din aceeasi categorie