-
Credința creștină și dilemele contemporane
Într-o abordare de tip catehetic – întrebare & răspuns – autorul Dănuț Jemna discută marile teme ale crezului, punându-le în interacțiune cu achizițiile din dinverse domenii ale cunoașterii: filosofie, antropologie, psihologie, științe exacte etc.
-
-
Cred pentru că nu e absurd
Această carte reprezintă o încercare de analiză a crezului creștin formulat la Conciliul de la Constantinopol, în anul 381. Lucrarea este structurată în două părți. În prima parte, este prezentată tema credinței și importanța crezului atât pentru fiecare credincios în parte, cât și pentru comunitatea creștină. Partea a doua este dedicată analizei articolelor crezului într-o variantă diferită de abordările clasice.
-
Jurnal de pseudo-blogger
Dănuț Jemna este profesor la Universitatea „Al. I. Cuza” din lași, Facultatea de Economie și Administrarea Afacerilor, unde predă cursuri de statistică, preocupat în special de problemele de fundamentare teoretică a metodelor statistice utilizate în domenii variate ale științelor economice și sociale.
-
Antropologia Sfântului Irineu de Lyon
Punctul cheie al antropologiei Sf. Irineu este conceptul de incoruptibilitate, care marchează relația dintre om și Dumnezeu, atât în planul „pre- cădere”, cât și în cel „post-cădere”, cu implicații hristologice, pentru că incoruptibilitatea are relație cu spațiul de referință și semnificația soteriologică a Întrupării.
-
Vocația uceniciei
Autorul ne invita sa pasim alaturi de primii ucenici in procesul lor de formare, asa cum ni-l prezinta evanghelistul Marcu, dar suntem adesea provocati sa gandim in afara cadrului teologic cu care ne-am obisnuit.