.

Deruleaza pentru a mari - micsora

Știință și religie. Sînt ele compatibile?

29,00 RON
cu TVA
Moneda de plata: RON

Unul dintre subiectele cele mai controversate şi mai aprinse de astăzi este dacă poate fi reconciliat conflictul dintre ştiinţă şi religie. În Ştiinţă şi religie: sînt ele compatibile?, renumiţii filosofi Daniel C. Dennett şi Alvin Plantinga îşi dezvoltă argumentele pe care le-au prezentat într-o dezbatere captivantă față în față

Cantitate

Această cărticică a rezultat dintr-o dezbatere dintre profesorul Plantinga și mine la o întâlnire a Asociaţiei Americane de Filosofie. Iniţial, n-am fost în favoarea publicării nici unei părţi a acesteia, dar pentru că pe internet circula o înregistrare audio a dezbaterii,neautorizată, de calitate slabă, am convenit să-mi aştern punctele de vedere în scris. Profesorul Plantinga şi cu mine suntem în dezacord profund, dar suntem de acord asupra valorii dezbaterii civilizate ca fiind calea cea mai bună să tindem spre adevăr (Daniel C. Dennett).

Mulţi pretind că religia şi evoluţionismul sunt incompatibile şi continuă, adăugând: „Cu atât mai rău pentru religie”.Eu susţin că religia şi evoluţionismul sunt compatibile, dar că „naturalismul” şi religia sunt incompatibile.

Şi continui, adăugând: „Cu atât mai rău pentru naturalism” (Alvin Plantinga).

Fisa tehnica

Autor
Alvin Plantinga
Numar de pagini
126
Anul aparitiei
2014
Editura
Ratio et Revelatio
ISBN
978-606-93664-3-1

S-ar putea sa-ti placa

Produse din aceeasi categorie