.

Filtre active

19,17 RON

„Necunoscuți nouă înșine și altora, cucerim pas cu pas un spațiu necunoscut lui însuși și nouă înșine. S-ar spune că necunoscutul nu se opune cunoscutului, cât aptitudinii de a re-cunoaște.

Detalii

O poveste nu a declinului, ci a renașterii, pentru că Ravenna e locul în care s-a format, vibrant și uluitor, ceea ce a reușit să devină creștinismul european. O carte ce dă răspunsuri la întrebări istorice fundamentale: cum a decăzut și s-a transformat Imperiul Roman din vestul Europei?

Detalii

O revelație și o operă genială de refacere a prestigiului de imperiu creator și surprinzător al Bizanțului. Ambiție și fascinație, realitate vibrantă, cosmopolită și dinamică, o reașezare a istoriei și a gloriei unei epoci imperiale.

Detalii

„O relatare atrăgătoare, sofisticată și accesibilă despre Biserica Ortodoxă. O istorie despre felul în care se înțelege pe sine, despre teologie și tainele ei sfinte, începând de la Noul Testament și îndelungul ei pelerinaj în Răsărit și, mai recent, în Apus.“ JOHN BEHR

Detalii

O operă de restaurare științifică, un demers alert și lucid de recuperare și reconstrucție istorică pentru restabilirea unui echilibru atât de necesar în istoria Imperiului Bizantin.

Detalii

Dar ce e speranța? O emoție? O formă de forță interioară? Și ce o deosebește de dorință? Oare speranța poate schimba viitorul?

Detalii

Dacă există cu adevărat o moștenire a Bizantului, este lecția despre puterea unei societăți de a folosi fiecare invazie pentru avantajul său, punând populațiile năvălitoare să se lupte între ele sau acceptându-le între granițele sale, integrându-le în propriul sistem religios și cultural.

Detalii
49,90 RON

Fără îndoială, cel mai cunoscut arhitect al tuturor timpurilor, un Leonardo al secolului XX – sau apoteoza artistului ca inventator. Gaudí.

Detalii

„Cu toții suntem supuși greșelii, deci și poporul ca atare și orice grup de oameni. Iar dacă eu sunt favorabil posibilității ca un popor să-și destituie guvernul, e doar din cauză că nu cunosc nicio altă cale de a evita tirania.“ Karl R. Popper

 

Detalii

„Patriotismul măgarilor e floarea cea mai mândră ce a răsărit din năzuința obștească a neamului de a-și ascunde măgăriile, a le spoi bine pe dinafară și a ieși în lume sub piele omenească...”

Detalii

„Cel mai rău lucru pe care l-au făcut comuniștii a fost să-i numească pe social-democrați «social-fasciști»: a fost de departe cea mai gravă ofensă.“ Albert Hirschman

Detalii