Filtrare dupa
.
Active filters
Una dintre cele mai interesante modalități de a dobândi o înțelegere a istoriei creștinismului (deși mai există multe altele) constă în studierea celor mai importante puncte de cotitură.
"Crestinismul de-a lungul secolelor" il va ajuta pe cititor sa inteleaga prezentul din scrutarea atenta a trecutului.
Cartea aceasta este o reflectie asupra lungului pelerinaj istoric al Ortodoxiei, este o incercare de a discerne in trecutul nostru ce este esential si etern, si ce este secundar, care ramane in trecut.
Aceste doua volume apar ca urmare si completare a celorlalte lucrari publicate pana acum in domeniul Istoriei Bisericesti Universale.
Pe parcursul celor doua volume, autorul cauta sa ne puna in tema cu evenimentele cele mai importante prin care a trecut Biserica crestina in decursul timpului...
Stilul lucrarii este cursiv, fraza bine inchegata, iar evenimentele istorice sunt descrise in mod sistematic si cronologic, motiv pentru care lucrarea este usor accesibila cititorului.
Istoria pierduta a crestinismului de Philip Jenkins ofera o perspectiva revolutionara asupra istoriei Bisericii crestine. "Mileniul de Aur al Bisericii din Orientul Mijlociu, Africa si Asia" exploreaza formarea si disparitia celor mai influente Biserici crestine timpurii din China, India si din Orientul Mijlociu, care au avut cele mai apropiate legaturi istorice cu Iisus Hristos si au reprezentat expresia dominanta a crestinismului de-a lungul intregului prim mileniu.
Acest volum de istorie este destinat studiilor de istorie a Bisericii predate de-a lungul unui semestru. Printre subiectele discutate se numara Biserica apostolica, monasticismul, aparitia islamului, papalitatea medievala, conciliarismul, Renasterea, revolta protestanta, rationalismul, Biserica Rasariteana, expansiunea misionara si era ecumenismului.
In aceasta introducere expresiva si accesibila, Jonathan Hill ne ofera o intelegere bogata asupra istoriei gandirii crestine si a personalitatilor distincte care au plasmuit-o si au modelat-o.